Projectontwikkelaar Dozy moet voor 1 juli 2021 project Michaels-terp Oosterland af hebben, anders boete

OOSTERLAND – De projectontwikkelaar heeft tot 1 juli 2021 om de woningen die hij wil bouwen op De Michaels-terp in Oosterland opgeleverd hebben, doet hij dat niet dan zal de gemeente Hollands Kroon de projectontwikkelaar in gebreke stellen en een boete opleggen.

Dit blijkt uit een reactie op vragen van Senioren Hollands Kroon, die het wel erg lang vinden gaan duren dat er gebouwd gaat worden in Oosterland.  SHK is van mening dat de vraagprijs van de woningen, tussen de € 419.000,- en € 425.000,- voor een casco woning simpelweg te veel geld is voor Oosterland. Boven op de vraagprijs is de koper dan nog zeker € 60.000,- extra kwijt voor sanitair, keuken enz enz..

SHK is dan ook van mening dat er veel beter woningen kunnen komen voor kopers met een kleinere beurs, woningen die in een gunstigere prijsklasse liggen.

Hollands Kroon zegt dat zij niets kan doen aan vraagprijzen voor woningen, dat is voor de projectontwikkelaar. Intrekken van de bouwrechten is ook niet aan de orde volgens Hollands Kroon, maar het opleggen van een boete wanneer de woningen niet op 1 juli 2021 gerealiseerd zijn is wel aan de orde.

Reageer op dit onderwerp