Rechter heeft beroep tegen kap 162 populieren Wieringerrandweg gegrond verklaard

HOLLANDS KROON – De gemeente Hollands Kroon moet van de rechter met een nieuw besluit komen over de kap van 162 populieren langs de Wieringerrandweg in de Wieringermeer. De rechter gaf de bezwaarmaker gelijk en vernietigde het besluit van Hollands Kroon.

Volgens Hollands Kroon zijn de 162 populieren aan het einde van hun levensduur en zijn al diverse takken afgebroken van de bomen en zelfs enkele al omgevallen. Extern advies zorgde ervoor dat er een omgevingsvergunning werd afgegeven voor de kap van 162 populieren. Tegen dit besluit werd in augustus 2019 bezwaar gemaakt dat in eerste instantie is afgewezen waarna de bezwaarmaker naar de rechter stapte en deze heeft het bezwaar gegrond verklaard.

De gemeente Hollands Kroon gaat nu geen 162 populieren kappen maar 124 populieren en daarbij moet Hollands Kroon minimaal 93 bomen terug planten en wel binnen 3 jaar na de kap van de bomen. De gemeente Hollands Kroon kan nog tegen de uitspraak in bezwaar gaan, maar liet al weten dit niet te doen omdat zij vindt dat zij grotendeels in het gelijk is gesteld. 

Of de bezwaarmaker nog in hoger beroep gaat is onbekend.

Reageer op dit onderwerp