Hollands Kroon Actueel

Foto: Theo Moras

Schitterend weer maakte de Zijdewinderkermis toch een zeer geslaagde gebeurtenis.

ZIJDEWIND – De aangepaste Zijdewinderkermis is uitstekend verlopen, het Kermiscomité kan meer als dik tevreden zijn dat alles zo voortreffelijk is gegaan deze dagen. Om 2 uur was het kermis terrein alweer behoorlijk volgelopen om aan het Jeu de Boules gebeuren deel te nemen door de ingeschreven en aangemelde teams.

Net als bij het Katknuppelen waren alle plaatsen weer bezet en werden alle tafels voorzien van een koelbox met gekoelde drankjes zodat iedereen in z’n eigen behoefte kon voorzien. Nog voor half 3 gaf voorzitter Thomas Droog het startsein aan de spelleider Henk Broersen die deze taak uitstekend en bekwaam in goede banen wist te leiden.

Af en toe moest er toch secuur gemeten worden welk team er het dichtst met de koersbal bij de pion was komen te liggen. Naar mate het spel vorderde werd het niet alleen gezelliger maar de deelnemers begonnen ook meer vat op het gebeuren te krijgen zodat de spanning toe nam.

Tekst loopt door onder de foto’s

Inmiddels was de grote braadpan op gestookt en werd iedereen zienderogen voorzien van de befaamde biefstuk met brood en champignons. Rond 4uur begon ras artiest Paul Vlaar de stemming met gezellige muziek te verhogen waar het terrein zo was ingericht dat er onderling zoveel mogelijk en voldoende afstand werd gehouden.

Bij de werpers was het af en toe oppassen geblazen maar ook daar werd er zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Tijdens het Jeu de Boules werd de jeugd van de lagere school door het Comité bezig gehouden met diverse spellen waaruit er door de kinderen een keuze gemaakt mocht worden en zich kostelijk vermaakten. Voor de kleinst jeugd was het helemaal grandioos, in de Kermistent werden die uitstekend vermaakt door een Topper, een grappenmaker van de bovenste plank.

Tekst loopt door onder de foto’s

Om ongeveer half 7 kwam de jeugd tot 16 jaar ook nog ruimschoots aan hun trekken, bij de schiettent mochten die onder toezicht hun kunsten vertonen wat hun ook redelijk lukte. Het bleef evengoed nog een behoorlijke tijd reuze gezellig na het Jeu de Boules spel, het lukte entertainment Paul Vlaar uitstekend om de stemming erin te houden.

Rond half 10 ’s avonds werd het Zijdewinderkermis gebeuren weliswaar een dag eerder als gebruikelijk afgesloten door het organiserende zeer tevreden en opgeluchte Kermiscomité die er ondanks alles een bijzonder geslaagd en waar dorpsfeest van hebben weten te maken.

Reageer op dit onderwerp


Uw banner hier?