Hollands Kroon Actueel

Foto: Wijkagent Blekhorst

Inwoner Hollands Kroon veroorzaakt ongeval en vlucht daarna weg

‘T ZAND – Afgelopen nacht is de veroorzaker van een ongeval in ’t Zand niet bij het ongeval gebleven maar is direct weggereden met zijn auto. De bestuurder was met zijn auto tegen een verkeersbord aangereden die flink wat schade heeft veroorzaakt aan de bestuurder zijn auto.

Helaas voor de man bleef op de plek van het ongeval zijn nummerbord liggen waarna het voor de politie een koud kunstje was om de man zijn woonadres op te sporen en hem een bezoekje te brengen. De man heeft een proces verbaal gekregen en zal zich mogelijk later bij de politierechter moeten verantwoorden.

Is doorrijden na een verkeersongeval strafbaar?

Ja, wegrijden van een plaats van een verkeersongeval is strafbaar. Dat is bepaald in artikel 7 van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 94). Dit artikel verbiedt twee dingen: doorrijden na een verkeersongeval waarbij iemand overlijdt of een ander letsel of schade heeft opgelopen, zonder dat je je identiteit kenbaar hebt gemaakt. Daarnaast mag je niemand in hulpeloze toestand achterlaten na een ongeluk. In beide gevallen is niet relevant of u wel of niet schuld hebt aan het ongeluk. Na een ongeval moet u ter plaatse blijven. Overtreding van artikel 7 is een misdrijf. Die straf staat los van een eventuele straf voor het veroorzaken van een ongeluk.

Reageer op dit onderwerp