Hollands Kroon Actueel

Politie ontdekt hennepplantage in gierkelder op Stroe

STROE – De politie heeft woensdag op Stroe een hennepplantage geruimd die in een gierkelder was aangetroffen. De politie kreeg een melding via Meld Misdaad Anoniem binnen van een vermoedelijke hennepplantage in het bewuste pand.

In de woning werden 165 moederplanten gevonden. Ook lag er 2,5 kilo aan henneptoppen. Alle drugs is in beslag genomen. Dat meldt wijkagent Bas Dirkmaat.  Er stonden ook 20 lampen. De elektra werd illegaal afgetapt. Van de eigenaar van het terrein is een auto in beslag genomen ter borging voor schade en eventueel op te leggen boete.  

De politie heeft een onderzoek naar de eigenaar van de hennepplantage ingesteld en weet te melden dat er ook sprake was van stroomdiefstal. De politie laat weten dat een MMA-melding vrijwel altijd loont, ook al duurt het soms wat langer dan gewenst.. Dit komt dan door het onderzoek dat de politie heeft ingesteld.

Het pand zal binnenkort voor enkele maanden worden gesloten door de gemeente Hollands Kroon

Reageer op dit onderwerp