Hollands Kroon Actueel

Inwoner Anna Paulowna krijgt werkstraf voor afranselen meisje (17)

ANNA PAULOWNA – De 21-jarige Rens K. uit Anna Paulowna moet een werkstraf van 150 uur verrichten, omdat hij april vorig jaar in Schagen een 17-jarig meisje ernstig heeft mishandeld. De politierechter in Alkmaar vindt ook bewezen dat K. naaktfoto’s van haar via WhatsApp heeft verspreid.

Rens K. beschuldigde het slachtoffer ervan dat zij geld had gestolen. Daarom lokte hij haar april vorig jaar naar een park in Schagen. Daar werd het meisje geschopt en geslagen en liep zij fikse verwondingen op. Zij werd afgeranseld, hebben ook ooggetuigen gezien.

Om het meisje te kunnen chanteren stuurde K. ook naaktfoto’s van het meisje naar zijn vriendengroep. Tijdens zijn rechtszaak zei hij dat haar borsten en schaamstreek niet te zien waren op de foto’s, maar de rechter achtte dit feit toch bewezen op grond van de verklaringen in het dossier.

Rens K. werd ook veroordeeld voor het spuiten met pepperspray in het gezicht van een 37-jarige vrouw in Den Helder, bij wie hij eind vorig jaar inwoonde. Het incident met de pepperspray was het sluitstuk van een mislukte Tweede Kerstdag, waarbij K. flinke ruzie kreeg met zijn gastvrouw. Hij vertrok daarna bij de vrouw.

Rens K. zat schuldbewust voor de rechter. Volgens hem zijn de feiten gepleegd onder invloed van speed. Hij zou er agressief van worden. K. vertelde dat hij inmiddels al vier maanden clean is en voortaan maar wat graag van de drugs wil afblijven. Hij gaat daarvoor in behandeling.

De man werd vrijgesproken van twee andere incidenten met geweld tegen vrouwen. De rechter achtte in die zaken het bewijs niet geleverd. K. werd wel veroordeeld voor verboden wapenbezit, in dit geval het flesje pepperspray. Hij kreeg daarvoor een boete van 350 euro.

De rechter vond dat de afranseling van het 17-jarige meisje erg kwalijk. ,,Je weet niet welk trauma een nog zo jong meisje door dit geweld kan hebben opgelopen.”

Reageer op dit onderwerp