Gemeenteraad spreekt zich uit tegen komst windmolens en zonne-eilanden in het IJsselmeer

HOLLANDS KROON – De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft zich uitgesproken tegen de komst van windmolens en zonne-eilanden voor de kust van Hollands Kroon in het IJsselmeer. Rijkswaterstaat heeft plannen om voor de kust van Hollands Kroon en van de gemeente Medemblik windmolens en eilanden te realiseren. Op deze eilanden moeten dan zonneweides worden gerealiseerd.

Lees ook: Marina Den Oever verbaast over plannen Wieringerhoek. ‘Dit gaat problemen opleveren’

Via een amendement van de VVD, het CDA en Senioren Hollands Kroon, is in het concept-RES tekst aangepast om de komst van windmolens en zonne-eilanden te voorkomen. Zo wil de gemeenteraad dat in het zoekgebied ’06 IJsselmeer’ geen zonne-energie op het oppervlaktewater komen en ook de komst van windturbines niet gewenst is. Daarnaast wil de gemeenteraad dat de zoekgebieden 08 A7, 09 Wieringermeer, 10 Spoorweg Heerhugowaard – Den Helder en 12 N248, vrij worden gehouden van zonne-energie op agrarische gronden.

Lees ook: Informatiebijeenkomsten ‘Wieringerhoek’ weer opgestart

De gemeenteraad is van mening dat zonne-energie op agrarische gronden geen optie is ook niet bij het voordeel van cable-pulling. 

 

Reageer op dit onderwerp