Hollands Kroon Actueel

Zondag met Lubach slaat de plank mis over Prinses Ariane Windpark

WIERINGERWERF – Afgelopen zondagavond in de uitzending van Zondag met Lubach ging het over het windpark in de Wieringermeer.. Arjan Lubach bracht op zijn eigen, humoristische, wijze het ontstaan van het windpark en de komst van de datacenters naar de Wieringermeer..

Alleen, de redactie van Zondag met Lubach had wel beter haar werk kunnen doen, nu slaat ze de plank mis op diverse fronten tijdens de uitzending, natuurlijk op veel punten heeft de redactie wel een punt, zoals over de ‘pretreisjes‘ naar Silicon Valley in Amerika door o.a. ambtenaren en de wethouder van Hollands Kroon.

Maar in de uitzending kwam Lubach met cijfers en data die wal nog kant raakten. Zo viel de naam van Burgemeester van Dam, die pas vanaf 12 februari 2019 met Hollands Kroon te maken kreeg terwijl in 2003 de plannen al gemaakt waren door de NUON, samen met de voormalige gemeente Wieringermeer.  NUON werd later opgekocht door Vattenfall en verkochten de gemeenten in Noord-Holland voor miljarden hun aandelen in NUON aan Vattenfall.

De kleine 100 windmolens zouden energie gaan leveren voor een kleine 370.000 huishoudens in Noord-Holland, later, bleek dat dit niet bepaald het geval was en het grootste deel naar de nieuwe datacenters van Microsoft en Google ging. Van de stroom die normaal naar 370.000 huishoudens zou gaan nemen Microsoft en Google nu voor een kleine 220.000 huishoudens aan stroom af, de rest, nog steeds ruim 140.000 huishoudens in Noord-Holland krijgen stroom van het Prinses Ariane Windpark.

Ruzie binnen de VVD

Binnen de VVD Hollands Kroon zorgde uitlatingen van voormalig fractielid Lars Ruiter uit Wieringerwerf voor zoveel verontwaardiging dat het bestuur besloot om de samenwerking met Ruiter op te zeggen en hem uit de fractie te zetten. Lars Ruiter liet zich in het NHD bepaald niet positief uit over het windpark en de datacenters in de Wieringermeer. Ruiter vroeg zich openlijk af of Hollands Kroon dit nog wel wil.

Reageer op dit onderwerp