Hollands Kroon Actueel

Kabinet komt met meer maatregelen, Horeca 14 dagen op slot

HOLLANDS KROON – Het kabinet gaat naast de afgelopen maandag aangekondigde maatregelen ook de horeca voor 14 dagen sluiten. ‘Gek dat de horeca de enige economische knop is waaraan gedraaid wordt’, zegt algemeen directeur Dirk Beljaarts van Koninklijke Horeca Nederland tegen BNR Nieuwsradio.

Dit is de druppel voor de Horeca

Volgens Beljaarts zal als het kabinet wel besluit de Horeca voor 14 dagen te gaan sluiten dit voor veel horeca de doodsteek zijn en zit er niets anders op het faillissement aan te vragen. Beljaarts zegt tegen BNR: “Het komt door de som van alle klappen die de horeca al heeft gehad, veel tegoeden zijn opgemaakt in die drie maanden sluiting en veel ondernemers twijfelen of ze hun pensioen gaan opeten. Het is gek dat de horeca de enige economische knop is waaraan gedraaid wordt.

Na 20:00 uur geen verkoop alcohol meer

Een andere maatregel om het coronavirus de kop in te drukken is dat na 20:00 uur er geen alcohol meer mag worden verkocht, dit geldt zowel voor winkels als online verkoop. Dit om te voorkomen dat men thuis met groepen mensen gaat feesten..

Door deze maatregelen wil het kabinet het aantal contacten tussen mensen minimaliseren en zo het virus onder controle blijven.. Een mondkapjesplicht lijkt er niet in te zitten. Dit is juridisch een enorm karwij en duurt weken voor het kan worden ingevoerd.

 

Reageer op dit onderwerp