Hollands Kroon Actueel

Hollands Kroon presenteert sluitende begroting

HOLLANDS KROON – Onder de titel “Het kan nog steeds in Hollands Kroon” presenteert het college van Hollands Kroon een sluitende begroting aan de gemeenteraad. Er hoeft niet te worden bezuinigd en de lokale lasten gaan met slechts 1% omhoog. Toch noteert de gemeente voor volgend jaar een begroting met een overschot van 2 miljoen euro.

Het college heeft wel wat wensen. Als die allemaal worden gehonoreerd, dan blijft er nog ruim 2 ton over.  Plannen voor volgend jaar zijn onder andere Campus De Terp in Wieringerwerf, de toekomst van Sporthal Veerburg, afronding van het monumentenbeleid en de Woonvisie. 

Ook wil Hollands Kroon het aantal BOA’s verdubbelen van 4 naar 8. Dat is volgens burgemeester Van Dam nodig omdat de huidige 4 BOA’s onvoldoende capaciteit hebben om alle handhavingstaken goed te doen. 

De begroting van Hollands Kroon wordt 5 november besproken door de gemeenteraad.

Reageer op dit onderwerp