Hollands Kroon Actueel

Rian van Dam voorgedragen als nieuwe burgemeester van Hollands Kroon

Een woordje van de burgemeester

HOLLANDS KROON – Met de nieuwe corona-maatregelen gaan we opnieuw zware weken tegemoet. De sociale contacten worden beperkt, kroegen gaan dicht en teamsporten is voor volwassenen ook niet meer mogelijk. Het is een hard gelag en ik voel met u mee, want het duurt allemaal al zo lang.

Maar helaas is het op dit moment nodig, want het virus is al een tijdje met een forse opmars bezig. Dus is het zaak dat we ons aan de richtlijnen houden. Voor onszelf of voor een ander. Voor diegene wiens gezondheid broos is. Of voor die ondernemer, die zo snel mogelijk weer volle kracht vooruit wil. Of voor al het zorgpersoneel op wie we al zo’n enorm beroep doen. We willen voorkomen dat de reguliere zorg nog verder wordt afgeschaald en dat behandelingen die niet kunnen wachten, toch op pauze worden gezet. Alleen samen lukt dat ons.

Het is tijd om over meningsverschillen en verschil van inzicht heen te stappen en nu, voor elkaar, de schouders er onder te zetten. Alleen zo ontworstelen we ons aan de greep van corona. Ik heb bewondering voor al die mensen die zich zo goed aan de richtlijnen houden en er onder deze omstandigheden en met creatieve ideeën het beste van maken. Hoe zwaar dat soms ook is. Wat blijken we dan toch vindingrijk te zijn. Heel veel dank en houd vol!

Ik kan me voorstellen dat bijvoorbeeld sportverenigingen, zzp’ers en ondernemers met personeel ontzettend veel vragen hebben. Tegen hen zou ik willen zeggen: neem vooral contact met ons op. Onze medewerkers zijn er om u zo goed mogelijk te helpen.

Lieve mensen, zorg goed voor elkaar. Houd elkaar vast en kijk naar elkaar om. Juist in deze zware tijden. Want hoewel we fysiek nog steeds afstand moeten houden, zijn we sociaal dichtbij.

Hartelijke groeten en blijf gezond!

Rian van Dam
Burgemeester Hollands Kroon

Reageer op dit onderwerp