Politie en Boa’s gaan strenger optreden tegen overtreders coronamaatregelen

HOLLANDS KROON – De veiligheidsregio Noord-Holland Noord gaat strenger optreden tegen overtreders van de laatste coronamaatregelen. Is het nu nog zo dat je 2 tot 3 waarschuwingen krijgt en dan een boete, nu is het na 1 waarschuwing al een boete, 95 euro voor een persoon en boetes oplopend tot 4000 euro voor bedrijven.

Na 20:00 uur mag er geen alcohol meer worden verkocht en op straat worden genuttigd, ook softdrugs mag na 20:00 uur niet meer worden gebruikt.  Daarnaast is het verboden om met meer dan drie mensen samen te komen. De politie en de Boa’s gaan de namen van de personen die een waarschuwing hebben gekregen noteren.

Afgelopen dinsdag besloot het kabinet om weer de coronamaatregelen weer strenger te maken om zo het virus onder de duim te krijgen. Op de horeca na mogen winkels gewoon op blijven, wel is er het dringende verzoek om een mondkapje te dragen, half november moet een noodwet klaar zijn om het dragen van mondkapjes in openbare binnenruimtes verplicht te stellen. 

De deels lockdown in Nederland behoort tot de gematigde in Europa, landen als Ierland en Wales gaan wekenlang totaal op slot, ook Zweden gaat nu over op lokale lockdown.  Mensen mogen zich alleen op straat laten zien als dit echt nodig is..

Reageer op dit onderwerp