Hollands Kroon Actueel

Alternatieven voor sparen

Wanneer we denken aan sparen, denken we aan het geld in een potje stoppen of misschien op een aparte spaarrekening. Maar dit zijn niet de enige manieren om geld te sparen. Er zijn namelijk nog heel veel meer alternatieven om te sparen. Benieuwd naar de alternatieven? Lees het hieronder.

Andere manieren hoe jij ook geld kan gaan sparen

Er zijn nog heel veel meer manieren hoe je geld kan gaan sparen. Ben je benieuwd naar de manieren hoe jij je geld kan gaan sparen? Je leest er alles over hieronder.

Meer hypotheek aflossen

Wanneer je een koopwoning hebt, kan je er voor kiezen om meer hypotheek af te lossen. Dit kan namelijk erg interessant zijn, want dat zorgt er natuurlijk voor dat je maandelijkse lasten een stuk lager worden en soms betaal je minder vermogensbelasting. Uiteraard moet je hierbij wel met bepaalde dingen rekening houden, want het kan natuurlijk ook zo zijn dat het niet altijd in je voordeel werkt.

Beleggen

Wanneer je beweging in je geld wilt hebben, kan je ervoor gaan kiezen om te gaan beleggen met je geld. Wanneer je gaat beleggen met je geld kan het zijn dat je hier mooie resultaten uithaalt, maar het kan ook zijn dat het wat minder gaat en je jouw geld verliest. Wanneer je dus gaat beleggen moet je ook de risico’s accepteren die bij beleggen horen. Wanneer je gaat beleggen met je geld kan je natuurlijk zelf bepalen hoeveel je inlegt en wanneer je stopt met beleggen. Wanneer je dus voldoende geld hebt of juist denkt dat je teveel gaat verliezen, kan je er altijd voor kiezen om te gaan stoppen.

Obligaties

Een andere manier om te sparen zijn obligaties. Obligaties zijn leningen die worden uitgegeven door bedrijven of overheden. Wanneer je dus een obligatie koopt, leen je eigenlijk gewoon geld uit aan een onderneming of een overheid. Er zijn 2 manieren waardoor je geld kan verdienen met obligaties. De eerste manier is couponrente. De vergoeding voor het uitlenen van geld, de rente, wordt meestal periodiek uitgekeerd en wordt couponrente genoemd.

De tweede manier is koersrendement, dit houd in dat de beurswaarde van jouw obligatie stijgt. De koers van een obligatie is afhankelijk van onder andere marktrente, de kredietwaardigheid van de uitgever en van vraag en aanbod op de beurs. Het hangt dus van meerdere factoren af hoeveel het oplevert.

Heel veel meer alternatieven voor sparen

Wanneer je geld wilt gaan sparen op een andere manier dan op een spaarrekening, zijn er ontzettend veel verschillende manieren om geld te sparen. Allereerst is het natuurlijk belangrijk om eerst je schulden af te betalen, zodat je hier geen zorgen meer over hebt. Wanneer deze allemaal zijn betaald, kan je er voor gaan kiezen om ergens anders in te gaan investeren. Let er wel op dat bepaalde manieren risico’s met zich meebrengen en daarom is het verstandig om je hier van tevoren goed over in te lezen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Dit is een special in samenwerking met Beleggen.info, gebaseerd op het artikel geld investeren: de 12 beste manieren om geld te investeren.

Reageer op dit onderwerp