Hollands Kroon Actueel

Foto aangeleverd

6 tips voor een geslaagde verhuizing naar een nieuwe woning

Je hele inboedel verhuizen is een hele klus. Daarom kun voor een verhuizing in deze regio prima een verhuisbedrijf uit Alkmaar inschakelen om je de last uit handen te nemen. Maar dat neemt niet weg dat je ook zelf in de weer moet om zaken goed te regelen. We geven tips voor een geslaagde verhuizing.

Grote kamerplanten

Het verhuizen van grote kamerplanten is natuurlijk altijd een uitdaging. Gelukkig hebben we hier een aantal handige tips voor. Stop ten eerste een paar dagen voor de verhuizing met water geven. Dat voorkomt een spoor van water tijdens het verplaatsen en maakt het geheel minder zwaar. Maak de potten schoon vóór de verhuizing, zodat je geen ‘oud’ vuil meeneemt naar je nieuwe woning. Bind de bladeren van de plant voor het verhuizen samen met woldraad of met een doek en wat touw. Trek het geheel niet te strak aan. De bladeren zijn nu beter beschermd én je plant neemt minder ruimte in. Daarna kun je de plant nog omwikkelen met noppenfolie of een andere beschermende folie om hem tegen kou te beschermen. Grote kamerplanten die niet in een doos vervoerd worden, kunnen het beste als laatste in de verhuiswagen geplaatst worden en met spanbanden vastgezet worden tegen de zijkant. Geef je plant zeker een maand om te acclimatiseren op de nieuwe locatie.

Dozen duidelijk markeren

Wanneer je je huisraad inpakt in dozen, is het een kleine moeite om op die doos te zetten wat erin zit, zodat degene die de doos in handen krijgt dat er eventueel voorzichtig mee omgegaan moet worden. Maar het loont zeker ook om duidelijk op de doos te zetten naar welke ruimte in je nieuwe woning ze moeten. Zo weten de verhuizers en degene die in het nieuwe huis de verhuizers opvangt waar ze met de spullen naartoe moeten. Dat bespaart daarna nog een hoop tijd en gesleep om alles alsnog op de goede plek te krijgen.

Op tijd aansluitingen regelen

Je wilt graag dat alles zo snel mogelijk functioneert op je nieuwe adres. Hoe vervelend is het immers als je zonder internet, televisiesignaal of telefoon zit wanneer je je nieuwe woning betrekt? Deze aansluitingen zijn niet zomaar in een dag geregeld. Daar kunnen enkele weken overheen gaan. Vraag dit dan ook op tijd aan, zodat je zeker weet dat het op tijd geregeld kan zijn. Ga al voorafgaand aan de verhuisdag naar je nieuwe woning om een en ander aan te sluiten en te testen.

Maak foto’s bij ontkoppelen of demonteren van apparatuur en meubels

In het verlengde van het vorige punt, is het ook raadzaam om foto’s te maken wanneer je op je oude adres aansluitingen en apparatuur gaat ontkoppelen. Maak foto’s van hoe alles aangesloten hoort te zitten voordat je het uit elkaar haalt. Doe dit ook bij meubelstukken die je gedemonteerd moet vervoeren. Zo voorkom je dat je in de war raakt bij het aansluiten en in elkaar zetten van deze zaken op je nieuwe adres. Dat scheelt een hoop tijd en frustratie.

Gebruik een checklist

Het is echt niet makkelijk om overal aan te denken. Gelukkig hebben andere mensen dat al voor je gedaan en kun je online verhuizingchecklists vinden die je kunt gebruiken om je verhuizing in goede banen te leiden. Zo kun je alles afvinken wat je al gedaan hebt en heb je mooi op een rijtje wat je nog moet doen. Daar wordt je verhuizing een stuk georganiseerder van, en dat is alleen maar prettig.

Zware spullen in rolkoffers

Zware spullen als boeken kun je ook prima vervoeren in rolkoffers, als je die hebt. Waarom zou je immers niet de ruimte in de koffers die toch al mee moeten naar je nieuwe adres optimaal gebruiken. Als je ze gebruikt voor zware spullen, kun je daar één of meerdere loodzware dozen voorkomen. Dankzij de wieltjes op de rolkoffer hoef je de koffer niet te dragen, maar kun je hem achter je aan trekken.

Ga je verhuizen naar Amsterdam of ergens anders waar veel verkeer is? Inventariseer dan van tevoren wat het handigst is voor het uitladen van je spullen zonder een hele straat te blokkeren en een boete te riskeren!

Reageer op dit onderwerp