Expositie ‘Kolhorn in de Tweede Wereldoorlog’ ook in 2021

KOLHORN – Het is nu 75 jaar geleden dat Kolhorn bevrijd werd. Met deze tijdelijke expositie laten we diverse en  bijzondere aspecten van Kolhorn in oorlogstijd zien: Meerdere vliegtuigcrashes boven en vlakbij Kolhorn en het lot van hun bemanningen; een ooggetuigenverslag op video; het wel en wee van Kolhorn in de oorlogsjaren, samengevat in een bijzondere voordracht van een Kolhorner.

Maar ook het verhaal over Kolhorners die zich verzetten tegen de bezetter en hoe sommigen dat met hun leven moesten bekopen. Door de coronacrisis heeft het bestuur van de Turfschuur besloten om de expositie ook in 2021 voort te zetten. Wel vooraf graag een afspraak maken via: turfschuurkolhorn@gmail.com of via : tel: tel:06 82971490

 

Reageer op dit onderwerp