Hollands Kroon Actueel

Rechts de zonneweide die als het aan Afvalzorg ligt flink wordt vergroot

Afvalzorg wil zonneweide op de vuilstort Middenmeer flink vergroten

MIDDENMEER – Afvalzorg, 1 van de gebruikers van de vuilstort in de Wieringermeer bij Opperdoes, wil het huidige zonnepark dat boven op het oostelijke deel van de vuilstort bevindt verder uitbreiden. Het plan is om dit in zuidelijke richting te gaan doen. Hier ligt een talud waarop voorheen een populierensingel stond, deze is door Hollands Kroon weggehaald waardoor de weg vrij is gekomen om de zonneweide te vergroten.

Omdat dit deel van het gebied geen deel uitmaakt van het het bestemmingsplan moet Hollands Kroon hier een nieuw bestemmingsplan voor maken. Alle nieuwe zonnepanelen worden op het deel dat niet meer in gebruik is voor vuilstort geplaatst. Door hier zonnepanelen te plaatsen wordt dit braakliggend terrein opnieuw gebruikt.

Reageer op dit onderwerp