Hollands Kroon Actueel

foto Neeke Smit

Evelien Vijn: “Genoten dit weekend”

WIERINGERWERF – Tijdens het afgelopen weekend wist Evelien Vijn zich behoorlijk in de kijker te schaatsen. De rijdster van TalentNED wist op de 3 en 5km uitstekende tijden te schaatsen en op de 3km zelfs haar race winnen. Op de 5km maakte zij haar debuut voor deze afstand.

Evelien Vijn zegt tegen de redactie: “Ik vond het heel gaaf om mijn 1e 5km op dit toernooi te schaatsen. Ik begon niet te hard en probeerde de hele rit vlakke ronde tijden neer te zetten. Dit ging best wel goed. Ik ben dus dik tevreden met mijn 1e 5km. Genoten van dit weekend!

Olympische Spelen

Evelien’s droom is deelname aan de Olympische Spelen. “Het liefst zou ik daar dan ook een gouden medaille willen behalen. Dat zou ik wel ultiem vinden. Daarnaast wil ik bekend staan als een vrolijke, spontane, eerlijke en sociale meid, die serieus met haar sport bezig is om haar doelen te behalen. Ik zou niet weten of ik op een andere schaatser lijk. Ik denk dat ik wel een eigen stijl en persoonlijkheid heb.

Trainer-coach Robin Derks blikt tevreden terug op het afgelopen weekend waar hij zijn pupillen uitstekende prestaties zag leveren. Derks vertelt: “Het was een erg mooi weekend, want er werd goed gereden door onze sporters. Dit is het niveau waar we ze op willen krijgen. En wat goed is komt snel, want onze jonge talenten reden zich links en rechts gewoon tussen de nationale top. Fantastisch.

Reageer op dit onderwerp