Reisverzekeringen vergelijken

Hij is bijna ondenkbaar uit het vakantielijstje wat je gebruikt voordat je op vakantie gaat; de reisverzekering. Hij zorgt er voor dat je een stuk rustiger op vakantie gaat, door je je minder zorgen over beschadigde of gestolen voorwerpen hoeft te maken. Mocht er iets mis gaan op vakantie, dan ben je met een reisverzekering hiervoor verzekerd en kan je gerust op vakantie gaan. 

Wat is een reisverzekering nu precies en hoe kies je de reisverzekering die bij jouw type reis en jouw eisen hoort? Hieronder leggen we het uit.

De meerwaarde van een reisverzekering

Tijdens een vakantie kan je altijd iets overkomen. Je kunt bijvoorbeeld onverwachts ziek worden of zomaar je bagage verliezen of kwijtraken. Het is prettig als je dan op de juiste wijze wordt geholpen door verschillende instanties. Een goede reisverzekering kan daar bij helpen. Het helpt je om zorgeloos en veilig op vakantie te gaan naar het buitenland.  

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering is een verzekering tegen schade of soms diefstal die wordt opgelopen tijdens vakantie. Doorgaans dekt een reisverzekering alleen vakanties, dus geen zakenreizen

Je hebt verschillende soorten reisverzekeringen: 

  • Aflopende reisverzekering (verzekert tijdens één vakantie); 
  • doorlopende reisverzekering (hele jaar van kracht); 
  • annuleringsverzekering (biedt dekking voor de annuleerkosten van je reis);
  • dekking annuleringsverzekering (een soort samenvatting van alle gedekte gebeurtenissen).

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Je hebt de keuze uit een kortlopende of doorlopende reisverzekering. De kortlopende reisverzekering sluit je af voor een bepaalde reisperiode, bijvoorbeeld voor een zonvakantie naar Spanje of een citytrip naar Berlijn. Met een doorlopende reisverzekering ben je gedurende het gehele jaar goed verzekerd. Het is de ideale verzekering voor als je langer dan 3 weken op vakantie gaat of dit meerdere keren per jaar doet.

Waarom reisverzekeringen vergelijken?

Je vergelijkt reisverzekeringen met elkaar omdat je een verzekering wenst die het beste aansluit op jouw wensen. Je moet je daarom afvragen wat je écht nodig hebt. Je wilt je niet onnodig verzekeren, maar je wilt ook niet teveel premie betalen, nietwaar? Er zitten soms flinke verschillen tussen de verschillende aanbieders, dus het loont zeker om met reisverzekeringen vergelijken aan de slag te gaan. Je wilt gewoon de beste reisverzekering voor jouw aanstaande vakantie.

Reageer op dit onderwerp