Datacenter Gate dendert voort, Jeff Leever stapt uit SHK en neemt zetel mee

HOLLANDS KROON – De brief van wethouder Mary van Gent was voldoende voor Jeff Leever om de deur van de fractiekamer van de Senioren Hollands Kroon achter zich dicht te trekken en zijn zetel mee te nemen. De boel is ontploft, of de coalitie nog te redden is, het is maar de vraag. 

Lees ook: Datacenter Gate, de politiek schudt op zijn grondvesten

Mary van Gent laat er in haar mailtje geen gras over groeien, in de mail stelt zij dat als Leever naar de pers gaat stappen de coalitie ‘dood is’, en het ook het einde voor SHK zal betekenen. Van Gent maakt zich vooral boos over gebroken afspraken tussen het college aan de ene kant en de coalitie aan de andere kant. 

Tegen het NHD zegt Leever: “Maar op het moment dat de coalitie daar op een zodanige manier mee omgaat dat we alleen maar mogen tekenen bij het kruisje, ervaar ik daarin onvoldoende vrijheid als raadslid. En die vrijheid is (af en toe) nodig om te kunnen blijven functioneren. Met de huidige situatie is voor mij een grens bereikt.”

Lees ook: OHK dient teruggetrokken vragen over bebouwing aan de westkant van de A7 opnieuw in

Leever moest onder dwang van wethouder Mary van Gent zijn gestelde vragen over Agriport++ en de datacenter van Microsoft aan de westkant van de A7 weer intrekken, volgens de griffie een zeer uniek gebeuren dat maar zelden voorkomt.

De coalitie heeft na het vertrek van Leever nog maar een krappe meerderheid over.

Reageer op dit onderwerp

1 thought on “Datacenter Gate dendert voort, Jeff Leever stapt uit SHK en neemt zetel mee

Comments are closed.