Hollands Kroon Actueel

Foto: Pixabay

Hollands Kroon deelt gratis mondkapjes uit via de voedselbank

HOLLANDS KROON –  De gemeente Hollands Kroon gaat herbruikbare mondkapjes uitdelen aan inwoners met een laag inkomen. Hiermee wil de gemeente deze inwoners helpen de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De mondkapjes worden uitgedeeld via de voedselbank en elk persoon boven de 12 jaar krijgt 2 wasbare zwarte mondkapjes.

De afgelopen periode is er een snelle stijging van het aantal mensen dat besmet raakte met het coronavirus, ook in Hollands Kroon. Eind september adviseerde de rijksoverheid dringend om mondkapjes te dragen in publieke binnenruimtes, zoals winkels, musea, stations en bij contactberoepen, zoals kappers. Het Kabinet wil het dragen van mondkapjes in publieke binnenruimtes binnenkort verplichten. Het Kabinet gaf aan in overleg met gemeenten te willen kijken hoe minima kunnen worden voorzien van mondkapjes en dat de uitwerking hiervan bij gemeenten en aangesloten partners ligt.

Reageer op dit onderwerp