Jeffrey Leever gaat als éénmansfractie verder in de gemeenteraad van Hollands Kroon

ANNA PAULOWNA – Jeffrey Leever heeft gemeenteraadsleden van Hollands Kroon in een verklaring laten weten dat hij zich ook na de breuk met Senioren Hollands Kroon als eenmansfractie wil blijven inzetten voor de gemeente. 

Hij schrijft: “Het doet pijn om als fractielid en medeoprichter afscheid te nemen van Senioren Hollands Kroon. De inzet en samenwerking met de fractie en coalitie is de afgelopen jaren tot enkele mooie ontwikkelingen gekomen, maar afgelopen weekend helaas abrupt geëindigd door een principiële kwestie: dualisme.” 

Lees ook: Datacenter Gate dendert voort, Jeff Leever stapt uit SHK en neemt zetel mee

De druk die, na het stellen van vragen over onder andere de inpassing van datacenters, vanuit de bestuurder en fractie werd uitgeoefend onder dreiging van een mogelijke breuk met de coalitie, heeft geleid tot het intrekken van de vragen. Dezelfde vragen zijn alsnog ingediend door de fractie van Onafhankelijk Hollands Kroon.  

Hij vervolgt: “Een zorgvuldige voorbereiding van besluitvorming, participatie en een vrije, controlerende rol voor raadsleden is essentieel voor het functioneren van een gezonde (gemeentelijke) democratie. Ik blijf mij vanuit die opvatting inzetten voor Hollands Kroon.”

Reageer op dit onderwerp