Met komst huisartsenpraktijk in MFA De Ontmoeting is die nu helemaal verhuurd

ANNA PAULOWNA – Sinds kort is de Multifunctionele Accommodatie (MFA) De Ontmoeting aan De Verwachting 1 in Anna Paulowna helemaal verhuurd. Eerder dit jaar zijn de laatste ruimtes geschikt gemaakt voor verhuur. Hier zijn de bibliotheek van Kopgroep Bibliotheken gevestigd en het ontwikkelcentrum van Stichting Onderstroom, een intern bureau voor training, coaching en interim-management.

Daarnaast heeft Kappio Kinderopvang haar ruimte uitgebreid. Het gebouw is daarmee definitief een maatschappelijke en multifunctionele accommodatie geworden waar alle inwoners uit Anna Paulowna en omstreken van jong tot oud terecht kunnen.

Nieuwe huisartsenpraktijk in het gezondheidscentrum

Per 1 oktober 2020 heeft huisarts M. Hoogbruin haar praktijk overgedragen aan Co-Med B.V. Deze huisartsenpraktijk doet naast fysiek contact, ook consult op afstand via de computer of de mobiele telefoon.

Alle partijen in MFA De Ontmoeting

In het gebouw, waar de gemeente eigenaar van is, zitten de volgende partijen:

  • Een gezondheidscentrum met de apotheek, huisartsenpraktijk Co-Med B.V., fysiotherapie Noordkop, GGD Hollands Noorden, HKN huisartsenpraktijk en Stichting Omring;
  • Obs De Sluis;
  • Obs De Meerpaal ;
  • Kappio Kinderopvang;
  • Politie teleserviceloket;
  • Een bestuurscentrum met multifunctionele ruimte waar raadsvergaderingen worden gehouden (op dit moment online ivm Corona), en waar het college van burgemeester en wethouders vergadert. Opleidingslokalen waar trainingen en workshops georganiseerd worden;
  • Het bestuur van stichting Kopwerk;
  • Het bestuur van Kappio kinderopvang.

Buitenruimte onder handen

Ondertussen wordt hard gewerkt aan het definitieve ontwerp voor het vernieuwen van de buitenruimte van het gebouw. Het gaat hierbij om het openbaar speelplein naast de scholen, de voorzijde van het bestuurscentrum en het gezondheidscentrum. Het definitieve ontwerp voor de speelvoorzieningen wordt verder uitgewerkt. Er vindt nog onderzoek plaats naar de vorm en constructie van een groene entree en het talud bij de waterpartij.

Verwacht wordt dat in het tweede kwartaal van 2021 gestart wordt met de uitvoering van de werkzaamheden. Waarna deze naar verwachting in 2022 zijn afgerond.

Reageer op dit onderwerp