Hollands Kroon Actueel

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Prei-taugéschotel met varkenshaas

Prei-taugéschotel met varkenshaas

Wat eten wij vandaag: Prei-taugéschotel met varkenshaas Wat eten wij vandaag: Prei-taugéschotel met varkenshaas Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 250 g eiermie
  • 3 eetl. arachideolie
  • 400 g varkenshaas, in repen
  • 1 rode peper, in stukjes, zonder zaadjes
  • 600 g preien, in ringen
  • 4 eetl. woksaus teriyaki of
  • 4 eetl. ketjap manis
  • 100 g taugé
  • 100 g pinda’s
  • 1 bakje gebakken uitjes
  • 1 zak kroepoek

Instructies

  1. Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de wokolie in een wok en roerbak hierin de vleesreepjes circa 2 minuten. Schep de rode peper en prei erdoor en roerbak 4-5 minuten. Meng de woksaus, eiermie en taugé erdoor en bak nog 2-3 minuten.
  3. Rooster de pinda’s in een droge hete koekenpan. Bestrooi het gerecht voor het serveren met de pinda’s en gebakken uitjes. Serveer de kroepoek er apart bij.

Opmerkingen

Tips: In plaats van prei is paksoi ook lekker in dit recept.

Reageer op dit onderwerp