Hollands Kroon Actueel

Artist impression van het datacenter

Datacenter Gate: “Het blijft de gemoederen bezighouden”

HOLLANDS KROON – De politieke onrust in Hollands Kroon over de datacenters in de Wieringermeer blijft aanhouden. Ook GroenLinks en Lada hebben schriftelijke vragen gesteld. 

Lilian Peters, fractievoorzitter van GroenLinks, zegt verbaasd te zijn over de desinformatie over het datacenterbeleid van de gemeente Hollands Kroon. 

GroenLinks vindt het kwalijk dat het college niet eerst aan de slag is gegaan met de omgevingsvisie. “Als het college eerder met de Omgevingsvisie aan de slag was gegaan, dan hadden Lars Ruiter en Jeff Leever niet hoeven vertrekken”, stelt Peters. 

GroenLinks wil dat het college zich aan de afspraak houdt dat eerst de omgevingsvisie wordt behandeld vóórdat er over nieuwe datacenters wordt gesproken. 

Lada stelt in een persverklaring dat de gemeenteraad in haar controlerende taak wordt belemmerd. Peter Couwenhoven van Lada doelt daarmee op de vragen die door Senioren hollands Kroon waren gesteld, maar onder druk van het college werden teruggetrokken. 

Lada spreekt over ‘dictatuur in de polder’.  Volgens Lada wordt een deel van de raad buitenspel gezet. Dat was niet gebeurd als de raad had gekozen voor een raadsprogramma in plaats van een coalitieprogramma. 

Via mediapartner: Noordkop Centraal

Reageer op dit onderwerp