Datacenter Gate: Microsoft bouwt zonder vergunning nieuwe datacenter

MIDDENMEER – De gemeenteraad heeft nog geen toestemming gegeven omdat zij sterk verdeeld is, maar ondertussen is Microsoft al begonnen met de bouw van haar nieuwe datacenter aan de westkant van de A7 in de Wieringermeer.

Het ontbreekt Microsoft ook aan de benodigde omgevingsvergunningen, maar volgens Hollands Kroon kan er gewoon worden gestart met bouwen, die vergunning komt eraan. Opvallend is dat het beleid van Hollands Kroon volledig tegengesteld is aan de rest van Nederland en aan de regels waar eerst een vergunning moet zijn afgegeven voor er ook maar een schep de grond in kan, dit meldt het NRC vandaag.

Raadsleden voelen zich overvallen door een recent verstrekte lijst van de ‘lopende initiatieven’, die het college wil accommoderen. Het gaat om vijf nieuwe, grote datacenters, aan beide zijden van snelweg A7. Daarmee verviervoudigt het aantal met datacenters bebouwde hectares. In de polder staan nu twee exemplaren, van Microsoft en Google, aldus het NRC

Reageer op dit onderwerp