Jumbo Supermarkten: “Wij gaan mondkapjesplicht niet actief handhaven”

HOLLANDS KROON – Jumbo Supermarkten zegt dat zij mondkapjesweigeraars gewoon binnenlaten in de supermarkten. Volgens Jumbo heeft het personeel geen bevoegdheid om te handhaven.  Jumbo wil daarnaast ook haar personeel niet dat zij agressieve klanten tegenover zich krijgen als zij vragen een mondkapje te gaan dragen.

Jumbo zegt wel dat verreweg de meeste klanten gewoon een mondkapje dragen en zich netjes aan de coronamaatregelen houden. Ook Albert Heijn laat in een reactie weten dat haar personeel niet gaat handhaven. Daar zijn ze volgens de grootgrutter niet voor opgeleid.

HEMA zegt juist dat zij wel actief handhaven, geen mondkapje en geen goede reden om deze niet te dragen dan is de klant niet welkom in de winkels. Dit zegt ook Kruidvat, die erbij vertelt dat voor de wet van kracht werd al bijna 90% van de klanten een mondkapje ging dragen.

Eerder liet DEEN Supermarkten al aan Hollands Kroon Actueel weten dat ook haar personeel niet zelf zullen gaan handhaven, klanten die geen mondkapje dragen krijgen deze wel aangeboden om alsnog te dragen. DEEN wijst naar de politie en handhaving om de draagplicht te handhaven.

Reageer op dit onderwerp