Hollands Kroon Actueel

Luyt Den Oever

Het had heel wat voeten in de aarde maar de bedrijfsverplaatsing van dokbedrijf Luyt is afgerond

DEN OEVER – Er moest zelfs een stap naar de bestuursrechter aan te pas komen toen Hollands Kroon begin februari 2019 onder dwang en met een klein legertje aan politieagenten dokbedrijf Luyt onder dwang schepen liet wegslepen en door het afwijzen door Luyt van het door Hollands Kroon aangeboden compensatie aanbod liep alles vertraging op.

Maar nu bijna 2 jaar later is het dan eindelijk zover, de verhuizing van Luyt  in Den Oever is afgerond, de kade is in gebruik genomen en het nieuwe duurzame dok wordt afgebouwd in de haven van Den Oever, waardoor project Waddenpoort haar einde nadert.

Het hele proces heeft veel meer tijd en veel meer geld gevraagd dan vooraf was gedacht, ruzies tussen Luyt en de gemeente Hollands Kroon liepen soms hoog op waardoor de meerkosten al richting de 100.000 euro zijn opgelopen.

De oplevering van de kade en het ingebruikname van de kade is al aflopen 25 september 2020 gebeurd, op die datum is ook de huur voor de firma Luyt ingegaan maar deze heeft de oplevering niet geaccepteerd zeer tegen de wens van Hollands Kroon die nu samen met een jurist de laatste details aan het afwerken is waarna dit wordt besproken met Luyt., maar voor alsnog is het voor het college onduidelijk wat de vervolgstappen van Luyt zullen zijn als deze de oplevering blijft weigeren en de ‘balans’ zal gaan opmaken.

Reageer op dit onderwerp