tZand.info lanceert nieuwe layout en platform tijdens live-event

‘T ZAND – Vrijdagmiddag 5 maart 2021 om 16:00 zal de nieuwe lay-out en het nieuwe platform van tZand.info gelanceerd worden tijdens een live-event op Twitch vanuit De Jonge Prins. Het projectteam heeft meer dan een jaar gewerkt aan tZand.info versie 4.0.

In 2009 is de website gelanceerd en ondertussen uitgegroeid tot het belangrijkste nieuwsplatform voor ‘t Zand en omstreken met meer dan 65.000 bezoekers in 2020 (gemiddeld 178 per dag). De website was toe aan een update, maar ook was het in 2020 verdwijnen van het wekelijkse dorpsblad “de Sportvriend” van invloed. Het verdwijnen van “de Sportvriend” was een belangrijke trigger, omdat uitbreiding van de website het mogelijk maakt om elke maatschappelijke (sport)vereniging ruimte te geven om informatie en nieuws te delen met alle bezoekers. Het platform biedt verenigingen daarmee een mini-website binnen tZand.info waarmee een bezoeker alles kan vinden binnen 1 website!

Naarmate het project vorderde is er ook een maatschappelijke doelstelling ontstaan in de vorm van een samenwerking met woonzorggroep Samen en daarmee zorginstelling De Zandstee. Het verdwijnen van De Sportvriend heeft, naast alle maatregelen rondom Corona, grote impact gehad op de bewoners van De Zandstee. Zij verloren een belangrijke lijn ‘naar buiten’. De nieuwe tZand.info is een ware uitkomst voor de Zandemmer ouderen, want het nieuws zal beschikbaar komen in de algemene ruimtes middels narrowcasting en daarnaast worden er tablets beschikbaar gesteld voor 1-op-1 leesmomenten van een zorgmedewerker met een bewoner. Helaas is deze livegang i.v.m. de huidige Corona-maatregelen uitgesteld tot later deze maand maart 2021.

Vanaf woensdagmiddag 3 maart zal de website 48 uur op zwart gaan. Een afteller zal naar het moment van het live-event werken. Dit gaat gebeuren op vrijdagmiddag 5 maart om 16:00u in De Jonge Prins. Dit kan live gevolgd worden via de link naar de Twitch-pagina welke op www.tzand.info getoond zal worden!

Reageer op dit onderwerp