Zwervend door Hollands Kroon voelt als een warm bad.

ANNA PAULOWNA – De man die samen met een volle kar met al zijn persoonlijke eigendommen door Nederland trekt zal het warme ontvangst dat hij in Hollands Kroon van haar inwoners heeft gekregen niet snel vergeten. Eten, gelegenheid om te douchen, een plek om zijn tent op te zetten, alles was mogelijk dankzij de hulp van de inwoners van Hollands Kroon.

Waarom de man samen met zijn kar door Nederland trekt wil hij niet vertellen, maar dat de inwoners van Hollands Kroon zijn hart hebben gestolen mag wel duidelijk zijn. Zelfs de politie en dan vooral de wijkagent van Anna Paulowna krijgt groot compliment van de man, ‘de agent bracht zelfs wat eten,’ aldus de man. 

Maar ook kwamen er wel vraagtekens bij sommigen in Hollands Kroon, vraagtekens waarom de politie niet optrad tegen de zwerver. Nu is zwerven niet verboden in Nederland, net zoals het dakloos niet verboden is.  Iedereen is vrij om een zwervend bestaan te leiden, zolang je maar geen overlast veroorzaakt of het criminele pad bewandeld.  Tot die tijd mag een ieder zijn/haar weg zoeken en een zwervend bestaan leiden.

De inwoners van Anna Paulowna mogen trots op zichzelf zijn, de man zal het ontvangst niet snel vergeten.. 

Reageer op dit onderwerp