Theo Meskers als wethouder is nog lang niet zeker (archieffoto)

Welke tijd rest het college van Hollands Kroon nu het NHD met opzienbarende berichten komt

MIDDENMEER – De figuurlijke strop om de nek van de wethouders Theo Meskers en Theo Groot is weer een stuk strakker aangetrokken na de spraakmakende onthullingen van het NHD afgelopen zaterdag. Het NHD kwam met nieuws over uitgelekte e-mails tussen de wethouders en ambtenaren, waarin de ambtenaren de beide wethouders van het vertellen van leugens betichtten.

de bewuste e-mail in handen van het NHD. waarin een ambtenaar zich duidelijk zorgen maakt over de beloftes van beide wethouders. (Foto embedded vanaf de NHD website)

Op vragen van het NHD. aan wethouders Theo Meskers en Theo Groot om opheldering te geven over deze e-mails krijgt de krant de wind vol van voren. In een reactie zeggen beide wethouders tegen de krant: ,,,,Het verbaast ons oprecht dat dit uw conclusies zijn na het lezen van deze documenten. U zegt dat wij liegen. Dat zijn insinuaties van uw kant waar wij nadrukkelijk afstand van doen. Er zijn namelijk geen leugens de wereld in geholpen. Het is technisch wel degelijk mogelijk om de restwarmte van datacenters te hergebruiken. Maar door de huidige energiemarkt is dat op dit moment niet rendabel te maken. Wij hebben ons ingespannen om dat via een onderzoek inzichtelijk te maken bij de gemeenteraad. We sluiten niet uit dat in de toekomst, met de ontwikkelingen in de duurzame energie en de afname en prijsstijging van het aardgas, er voor de energiemarkt wel rendabele mogelijkheden komen om de restwarmte van datacenters te gebruiken.”

Meskers en Groot vinden hun handelswijze dan tot op de dag van vandaag geloofwaardig en in lijn met het coalitieakkoord.

Reageer op dit onderwerp