Tweede Kamerverkiezingen vandaag van start, hoe stemt de gemeente Hollands Kroon

HOLLANDS KROON – De 70-plussers mochten al eerder stemmen en wel per brief, iets dat niet geheel foutloos ging en een kleine 10.000 mensen van boven de 70 moeten/mogen opnieuw stemmen omdat zij beide biljetten niet in de aparte enveloppen hebben verstuurd maar samen in 1 enveloppe wat de kans op fraude vergroot.Voor een de rest gaan vandaag om 07.30 uur de stembureaus open en mag er gestemd worden. Een democratisch recht in Nederland, heel anders dan in België waar stemmen verplicht is. Maak dus gebruik van uw democratisch recht om te mogen stemmen..

Speciaal voor de mensen die mogen stemmen heeft de gemeente Hollands Kroon een website waar alle stembureaus op staan en de drukte op dat moment. Op deze druktemeter, een kaart met alle stemlocaties in de gemeente Hollands Kroon, kunt u voor vertrek zien hoe druk het op dat moment is bij de stemlocatie van uw keuze. Ziet u een groen bolletje? Dan is het rustig. Ziet u een rood bolletje? Dan loopt de wachttijd bij die locatie flink op. Denk in dat geval om uw veiligheid en die van anderen en stel uw bezoek even uit. Of kies voor een andere, minder drukke (want groen gekleurde) stemlocatie bij u in de buurt.

Deze speciale website kunt u hier vinden.

Maar hoe stemt de gemeente Hollands Kroon

De gemeente Hollands Kroon wijkt niet erg veel af van de rest in Noord-Holland, de uitslag in 2017 staat iedereen nog gegrift in het geheugen, de PVV werd toen na de VVD de tweede partij in Hollands Kroon, wel op ruime afstand van de VVD maar voor het CDA. Forum voor Democratie kreeg toen nog maar een paar stemmen vergeleken met de VVD en PVV. Nu lijkt FvD. de meeste stemmen te krijgen voor de VVD en nipt daarachter de PVV. Het CDA zien wij pas terug op plaats 5 nog achter JA21. D66, GroenLinks PvdA, ChristenUnie zien we nog achter partijen als DENK en de SGP terug, de SGP krijgt volgens onze peiling fors meer stemmen dan in 2017..

De overige uitslagen ziet u hieronder.

Tweede Kamerverkiezingen: "Hoe stemt Hollands Kroon"

 • Forum voor Democratie (12%, 218 Stemmen)
 • VVD (11%, 201 Stemmen)
 • PVV (11%, 200 Stemmen)
 • JA21 (9%, 156 Stemmen)
 • CDA (8%, 150 Stemmen)
 • SGP (6%, 101 Stemmen)
 • VOLT (5%, 97 Stemmen)
 • DENK (5%, 87 Stemmen)
 • D66 (4%, 78 Stemmen)
 • Partij voor de Dieren (4%, 66 Stemmen)
 • NIDA (4%, 65 Stemmen)
 • PvdA (4%, 64 Stemmen)
 • GroenLinks (3%, 60 Stemmen)
 • Code Oranje (3%, 58 Stemmen)
 • BIJ1 (2%, 44 Stemmen)
 • ChristenUnie (2%, 32 Stemmen)
 • JONG (2%, 29 Stemmen)
 • BBB (1%, 27 Stemmen)
 • PIraten Partij (1%, 25 Stemmen)
 • SP (1%, 21 Stemmen)
 • 50Plus (1%, 12 Stemmen)
 • SPLINTER (1%, 10 Stemmen)
 • NL BETER (0%, 7 Stemmen)
 • Oprecht (0%, 5 Stemmen)
 • Lijst Henk Krol (0%, 5 Stemmen)
 • TROTS (0%, 3 Stemmen)
 • Libertaire Partij (0%, 3 Stemmen)
 • Jezus Leeft (0%, 2 Stemmen)
 • De Feestpartij (0%, 2 Stemmen)
 • Partij van de eenheid (0%, 0 Stemmen)
 • Blanco Lijst met als eerste kandidaat Zeven (0%, 0 Stemmen)
 • Wij zijn Nederland (0%, 0 Stemmen)
 • Modern Nederland (0%, 0 Stemmen)
 • De Groenen (0%, 0 Stemmen)
 • Partij voor de Republiek (0%, 0 Stemmen)
 • U-Buntu Connected Front (0%, 0 Stemmen)
 • Vrij en Sociaal Nederland (0%, 0 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 1.057

Laden ... Laden ...

 

Reageer op dit onderwerp