Corona update Hollands Kroon 29 maart

HOLLANDS KROON – Zoals zo vaak laten de cijfers op zondag en maandag een duidelijke daling zien van het aantal positief op Covid-19 geteste inwoners van de gemeente Hollands Kroon, vandaag is het niet anders. De afgelopen 24 uur zijn in Hollands Kroon 23 inwoners positief getest op het Covid-19 virus, 1 minder dan zondag. Er zijn door het RIVM geen sterfgevallen gemeld en ook is niemand in het ziekenhuis opgenomen.

In de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord zijn de afgelopen 24 uur 407 nieuwe positieve testen afgenomen, iets minder dan afgelopen zondag, maar het risiconiveau blijft onveranderd op zeer ernstig staan. Het RIVM heeft geen sterfgevallen gemeld, wel zijn 13 mensen opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk zijn er ook iets minder positieve testen afgenomen, 6.824 mensen zijn de afgelopen 24 uur positief getest waardoor er in Nederland nu 127.692 besmettelijke mensen zijn. Het reproductiegetal blijft op 1.08 liggen. 10 mensen zijn overleden aan de gevolgen van het Covid-19 virus, 133 mensen zijn in de diverse ziekenhuizen opgenomen waarvan 34 op de intensive care.

Overzicht Noordkop

  • Texel: 1 positief geteste inwoners, 1 minder dan zondag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Den Helder: 21 positief geteste inwoners, 22 minder dan zondag, geen sterfgevallen, 1 ziekenhuisopname
  • Schagen: 21 positief geteste inwoners, 1 minder dan zondag, geen sterfgevallen, 1 ziekenhuisopname

In Nederland zijn tot op de dag van vandaag 2.378.806 prikken gezet waarvan 1.604.252 door de GGD’s en 108.601 door de ziekenhuizen, de overige zijn gezet door de langdurige zorginstellingen en de huisartsen in Nederland. Gemiddeld krijgt nu iedere 1.1 seconden in Nederland een coronavaccin toegediend. De prikken worden 7 dagen per week gezet tussen 08.00 en 20.00 uur.

Reageer op dit onderwerp