Binnengluren bij duurzame huiseigenaren

HOLLANDS KROON – Bent u benieuwd naar ervaringen van huiseigenaren die hun woning hebben verduurzaamd? Wilt u informatie om zelf aan de slag te gaan? Of bent u vooral nieuwsgierig naar de lasten en kosten? Schrijf u dan in voor één van de online thematours van de Nationale Duurzame Huizen Route. Een uur lang deelt een enthousiaste huiseigenaar zijn of haar ervaringen, tips en trics. De tours vinden dagelijks plaats tot 10 april. Bekijk de deelnemende woningen en meld u aan.

Kijkje achter de schermen

U kunt u inschrijven voor een videogesprek met een huiseigenaar die al ervaring heeft met bijvoorbeeld isolatie, een warmtepomp, zonnepanelen of kleine energiebesparende maatregelen.

Het verduurzamen van een woning roept vragen op: hoe kan een particulier dit het beste aanpakken, binnen een redelijk budget en op een manier die bij hem past? Veertig ervaren huiseigenaren geven een kijkje achter de schermen. In één uur tijd nemen zij u mee in hun proces, de financiering en drempels om te overbruggen. Binnenkijken kan bij inwoners uit heel het land. Ook in de Noordkop, zoals in Den Helder en Oudeschild, openen duurzame huiseigenaren hun deuren. Bekijk welk huis of welk thema u interessant vindt en schrijf u in.

Schrijf u in voor een online thematour

De online thematours worden georganiseerd in samenwerking met provincie Drenthe, provincie Gelderland en 41 Nederlandse gemeenten. Met de thematours willen zij inwoners de kans bieden om van andere huiseigenaren te leren en op die manier tot een plan te komen voor hun eigen woning. De onderwerpen lopen uiteen van stap-voor-stap verduurzamen, isoleren, tot het bouwen van een tiny house of passiefhuis. Een compleet overzicht van alle videogesprekken is te vinden op www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.

Reageer op dit onderwerp