Avondklok gaat vanaf vanavond 1 uur later in, niet om 21 maar om 22 uur

HOLLANDS KROON – Omdat mede door de zomertijd het nu langer licht is ’s avonds heeft het kabinet vorige week dinsdag besloten om de avondklok 1 uur later te laten ingaan, niet om 21 maar om 22 uur. De avondklok eindigt wel gewoon om 04.30 uur. Omdat de avondklok een uur later ingaat kunnen supermarkten en afhaallocaties van eet- en drinkgelegenheden open blijven tot maximaal 21.45 uur.

Mede door het mooie weer van de afgelopen tijd nemen steeds meer mensen de avondklok steeds minder serieus, de politie en handhaving schrijven dan landelijk ook steeds vaker en meer bekeuringen uit.

Met het later laten ingaan van de avondklok hoopt het kabinet zo de coronacrisis onder de duim te krijgen en eind april verdere versoepelingen te kunnen aankondigen waaronder de mogelijk heropening van de terrassen en onder voorwaarden het weer openstellen van publieks toegankelijke ruimten als musea en bioscopen.

Reageer op dit onderwerp