Corona update Hollands Kroon 6 april, geen daling geen stijging

HOLLANDS KROON – De afgelopen 24 uur zijn in de gemeente Hollands Kroon 13 inwoners positief getest op het Covid-19 virus, wat gelijk staat aan maandag en het gemiddelde aantal positief geteste mensen per 100.000 inwoners uitkomt op 26,8, wat gelijk is aan de waarde van maandag. Het RIVM meldt geen sterfgevallen en ook geen ziekenhuisopnames

Ook in de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord zijn de cijfers flink naar beneden gegaan, de afgelopen 24 uur zijn 172 mensen positief getest op het Covid-19 virus en zijn er geen sterfgevallen gemeld en zijn er maar 3 ziekenhuisopnames gemeld. Het risiconiveau blijft zeer hoog.

Ook landelijk zijn de cijfers flink gedaald al moet er rekening worden gehouden met het lange paasweekend waardoor er minder testen zijn afgenomen. Landelijk werden de afgelopen 24 uur 5.592 mensen positief getest op het Covid-19 virus waardoor er in Nederland nu 153.621 besmettelijke mensen zijn. Het reproductiegetal is ook flink gedaald naar 1,01 en zit dus nog maar nipt boven de grens van 1 die zo belangrijk is om de coronamaatregelen te kunnen versoepelen.

Wel zijn er meer mensen overleden de afgelopen 24 uur, het RIVM meldt 20 sterfgevallen als gevolg van een Covid-19 besmetting. In de ziekenhuizen in Nederland zijn de afgelopen 24 uur 212 mensen opgenomen waarvan 53 op de intensive cares.

Overzicht Noordkop

  • Texel: Geen positief geteste inwoners, gelijk aan maandag, geen sterfgevallen en ook geen ziekenhuisopnames
  • Den helder: 21 positief geteste inwoners, 4 meer dan maandag, geen sterfgevallen en ook geen ziekenhuisopnames
  • Schagen: 18 positief geteste inwoners, 2 minder dan maandag, geen sterfgevallen en ook geen ziekenhuisopnames

In Nederland zijn tot op de dag van vandaag 2.909,446 vaccins geplaatst waarvan 1.919.046 door de GGD’s in Nederland, 108.601 door de ziekenhuizen, 550.025 door de langdurige zorginstellingen en 331.774 door de huisartsenpraktijken.

Reageer op dit onderwerp