Onderzoeksraad voor Veiligheid start onderzoek naar over de kop geslagen ultralight vliegveld Middenmeer

MIDDENMEER – De Onderzoeksraad voor Veiligheid  is een onderzoek gestart naar het ongeval van vorige week waarbij een ultralight tijdens de landing over de kop sloeg en ondersteboven tot stilstand kwam. De piloot kwam gelukkig met de schrik vrij maar de ultralight een TL-3000 raakte zwaar beschadigd.

Het is de derde keer in 1.5 jaar tijd dat een vliegtuigje op het vliegveld probleem kreeg met de landing, de eerste keer was in december 2018. Deze keer ging het om een leerling die zijn eerste solovlucht maakte.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid  gaat nu uitzoeken of het toestel wel veilig is, maar daarnaast heeft ook Adventure Flights, de bouwer van de TL-3000 een onderzoek gestart naar dit type ultralight.

Reageer op dit onderwerp