Corona update Hollands Kroon 8 april

HOLLAND KROON – De afgelopen 24 uur zijn in Hollands Kroon 12 inwoners positief getest op het Covid-19 virus een daling van 7 ten opzichte van woensdag. Het RIVM meldt geen sterfgevallen en ook geen ziekenhuisopnames.

In de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord zijn de afgelopen 24 uur 252 mensen positief getest op het Covid-19 virus, een daling ten opzichte van woensdag. Het RIVM meldt geen sterfgevallen, wel zijn 9 mensen opgenomen in het ziekenhuis, ook een lichte daling ten opzichte van woensdag. Het risiconiveau blijft onveranderd op zeer ernstig, deze wordt op 13 april weer opnieuw bepaald en dan gaat vrijwel zeker het risiconiveau omlaag.

Landelijk zien de cijfers er minder florissant uit, de afgelopen 24 uur zijn in Nederland 7.833 mensen positief getest op het Covid-19 virus, het hoogste aantal sinds 3 weken, het aantal besmettelijke mensen in Nederland is nu 153.621. Het reproductiegetal blijft op 1,01 staan waar deze 1 of nog liever onder de 1 moet liggen om de coronamaatregelen te kunnen versoepelen. Het aantal sterfgevallen is de afgelopen 24 uur wel afgelopen, er zijn 19 mensen overleden aan de gevolgen van het Covid-19 virus. Er zijn de afgelopen 24 uur 267 mensen opgenomen in het ziekenhuis waarvan 50 op de intensive cares.

Overzicht Noordkop

  • Texel: 4 positief geteste inwoners, 2 meer dan woensdag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Den Helder: 16 positief geteste inwoners, 11 minder dan woensdag, geen sterfgevallen, 1 ziekenhuisopname
  • Schagen: 19 positief geteste inwoners, 6 minder dan woensdag, geen sterfgevallen, 2 ziekenhuisopnames

Het aantal prikken dat tot op de dag van vandaag is gezet is 3.016.263 waarvan 2.009.956 door de GGD’s, 108.601 door de ziekenhuizen, 565.932 door de langdurige zorginstellingen en 331.774 door de huisartsenpraktijken in Nederland. In Noordkop gaan de huisartsenpraktijken ook zeer binnenkort beginnen met het vaccineren van hun cliënten.

Reageer op dit onderwerp