Wat eten wij vandaag: Hasselback-courgette

Hasselback-courgette

Wat eten wij vandaag: Hasselback-courgette Wat eten wij vandaag: Hasselback-courgette
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingredients

  • 2 courgettes
  • 1 eetl. Provençaalse kruiden
  • olijfolie
  • 200 g feta, in plakjes
  • 1 eetl. munt, grof gehakt

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg een courgette tussen 2 eetstokjes of pollepels. Snijd de courgette net niet helemaal door in plakken van 1 cm dik. De stokjes of lepels zorgen ervoor dat je niet helemaal kunt doorsnijden. Herhaal dit bij de andere courgette.
  2. Meng de Provençaalse kruiden met een scheut olijfolie. Snijd de feta in plakjes van ½ cm. Leg de ingesneden courgettes op een bakplaat. Besprenkel met de kruidenolie en steek de plakjes feta in de inkepingen.
  3. Dek af met aluminiumfolie en bak de courgettes circa 15 minuten in het midden van de oven. Bestrooi de courgettes voor het serveren met de munt.

Extra

Tips Bereid de courgettes op de barbecue: bekleed een (barbecue)bakplaat met aluminiumfolie en leg de ingesneden courgettes erop. Dek af met aluminiumfolie en bak de courgettes 15-20 minuten op de hete barbecue. Vul de inkepingen van de courgette hiernaast ook eens hiermee: plakjes salami en mozzarella - blokjes tomaat, Griekse yoghurt en koriander - tomatensaus en geraspte kaas - geroosterde plakjes bacon en cheddar - geraspte Parmezaanse kaas, olijfolie en basilicum -tomatenblokjes, bosui, rauwe ham en barbecuesaus - kruidenboter en rozemarijn - gorgonzola en tijm

Foto: DEEN Supermarkten

Reageer op dit onderwerp