Corona update gemeente Hollands Kroon 3 mei

HOLLANDS KROON – De afgelopen 24 uur zijn in de gemeente Hollands Kroon 25 inwoners positief getest op het Covid-19 virus, een stijging van 19 ten opzichte van zondag waardoor het gemiddelde aantal positief geteste mensen per 100.000 inwoners vandaag uitkomt op 51,6 wat 39,2 meer is dan zondag. Het RIVM meldt geen sterfgevallen en ook geen ziekenhuisopnames.

In de overige gemeenten in de Noordkop is stijging op het eiland Texel opvallend, die gaan in 24 uur van 2 naar 10 besmettingsgevallen, Den Helder telt 18 meer besmettingsgetallen vandaag, daar werden 21 mensen positief getest en moest 1 persoon in het ziekenhuis worden opgenomen. In de gemeente Schagen werden de afgelopen 24 uur 28 mensen positief getest op het Covid-19 virus en moesten 2 inwoners worden opgenomen in het ziekenhuis.

In de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord zijn de afgelopen 24 uur 366 nieuwe besmettingsgevallen geteld. Het RIVM meldt geen sterfgevallen, wel moesten 8 mensen worden opgenomen in het ziekenhuis. Het risiconiveau blijft daarom ook onveranderd op zeer ernstig.

Landelijk zijn er de afgelopen 24 uur 9.263 nieuwe besmettingsgevallen geteld, dit is inclusief de correctie van zondag. In totaal zijn er nu 173.644 besmettelijke mensen in Nederland. Het reproductiegetal blijft gelijk op 1,03. Het RIVM meldt 17 sterfgevallen, 204 nieuwe ziekenhuisopnames waarvan 68 op de intensive cares in Nederland. In totaal zijn er nu 5.651.041 prikken gezet tot vandaag.

Reageer op dit onderwerp