Een kleurrijke en praktische vloer

INGEZONDEN MEDEDELING – Wonen is een kunst. Althans, op een manier die jou gelukkig stemt. Niemand anders heeft het echter voor het zeggen hoe jij het inrichten van jouw stulpje aanpakt.

Daarin heb jij volledig de vrije hand. Dus zodra alle elementen van de ruimte zelf aan de beurt zijn geweest – zoals kozijnen, plafonds, deuren en muren – maar nog voordat je de meubels vervangt of terug plaatst, is het goed om even je blik naar beneden te richten.

Moet er nog iets aan je vloer gebeuren?

Vergis je niet, werkelijk ieder element van jouw woonkamer moet in jouw perfecte plaatje passen. Dus is het van groot belang dat ook de bodem naadloos aansluit bij de rest van de ruimte. Wees streng voor jezelf en leg je niet neer bij keuzes die je uiteindelijk alleen maar ongelukkig maken.

Steen

We gaan je alvast verklappen dat je flink diep in je buidel mag tasten wanneer je plavuizen of, sterker nog, marmer in je woonkamer en de rest van je huis neer wilt laten leggen. Helemaal omdat je zeker wilt zijn van de kwaliteit. Dan ben je alsnog veel tijd en moeite aan onderhoud kwijt, maar kies je voor de relatief goedkope variant, dan kun je al helemaal het schip in gaan. Dit materiaal blijkt namelijk vaker dan niet behoorlijk poreus en verliest dus heel snel zijn charme. Heb je een hele hoop centen voor niks neergeteld. En dat gunnen we je niet.

Dus ja, op esthetisch vlak valt er echt niks op aan te merken. Maar laat je vooraf wel heel goed informeren wanneer je voor steen wilt gaan.

Tapijt

Er zijn vele voordelen op te noemen wanneer je met de optie speelt om tapijt in je interieur op te nemen. Allereerst voelt het heel fijn aan je voeten, zeker aangezien het temperatuur perfect isoleert. Dat geldt overigens ook voor geluid. En zo’n beetje iedere kleur is te kiezen.

Maar komen er hardnekkige vlekken in – denk aan vet en wijn? Dan zul je die hoogstwaarschijnlijk blijven zien. Houd daar dus rekening mee tijdens het nemen van een beslissing.

Vloerkleed

Weet je zeker dat de gehele ruimte van een nieuwe bodem moet worden voorzien? Misschien alleen het gedeelte rond de koffietafel. In dat opzicht is het ook een idee om eens een kijkje te nemen in het ronde vloerkleden aanbod van jouw favoriete winkel. Zeker omdat je hiermee een schitterend contrast creëert met de waarschijnlijk rechte lijnen in de ruimte.

Hout

Qua natuurlijk materiaal mag hout natuurlijk niet over het hoofd worden gezien. Dankzij de vele verschillende soorten kun je allerlei mooie dingen doen met je woonruimte. Zo helpt massief eiken je woonkamer heel statig te maken, terwijl sloop- of steigerhout juist een meer industriële uitstraling biedt.

Kunststof

Alle opties openhouden? Dan is kunststof een verstandige keuze. Het is verkrijgbaar in vele verschillende soorten, kleuren en texturen en wordt tegenwoordig op een heel  milieuvriendelijke manier geproduceerd. Bovendien gaat het ontzettend lang mee!

Heel veel succes met het maken van een keuze.

Reageer op dit onderwerp