Wat eten wij vandaag: Jambalaya-soep

Jambalaya-soep

Wat eten wij vandaag: Jambalaya-soep Wat eten wij vandaag: Jambalaya-soep
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingredients

  • 3 eetl. zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 laurierblaadje
  • 1 theel. tijm
  • 0,5 courgette, in blokjes
  • 100 g zilvervliesrijst
  • 1 rookworst, in plakjes
  • 2 eetl. bloem
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1,2 l vleesbouillon of
  • 1,2 l visbouillon
  • 300 g diepvrieswokgarnalen, ontdooid
  • 2 eetl. peterselie
  • eventueel hete pepersaus

Instructies

  1. Verhit de olie in een grote (soep)pan en bak hierin de ui, bleekselderij, knoflook, laurier en tijm circa 5 minuten.
  2. Voeg de courgette, rijst en worst toe en bak circa 3 minuten. Bestrooi met de bloem en bak nog 2 minuten.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en giet de bouillon erbij. Kook de soep op een lage stand tot de rijst gaar is en roer regelmatig door.
  4. Voeg de garnalen toe en warm 2 minuten door. Verdeel de soep over kommen.
  5. Bestrooi met de peterselie en voeg eventueel een paar druppels pepersaus toe.

Foto: DEEN Supermarkten

 

Reageer op dit onderwerp