Mariniers in problemen door de harde wind op het IJsselmeer

OUDE ZEUG – Dinsdagmiddag omstreeks twee uur kwam een ernstige melding binnen. Zo’n 10 mensen zouden onderkoeld zijn geraakt op het IJsselmeer nadat hun boot stuurloos werd.

“Hulpdiensten zijn aanrijdend naar een incident met meerdere bootjes, met aan boord mariniers van de Korps Mariniers uit Den Helder” Laat de Veiligheidsregio weten. Vermoedelijk heeft de storm er iets mee te maken. Hulpdiensten komen bijeen in Den Oever en Wieringerwerf om zo’n 1300 meter verder op het IJsselmeer te gaan zoeken naar de boot.

Rond 15.00 uur kwam de melding dat alle mariniers uit het water waren gehaald en op wal waren afgezet.. Na controle door de toegesnelde medische hulpdiensten bleek dat niemand naar het ziekenhuis hoefde worden vervoerd. Ook de traumaheli kon weer vertrekken vanaf de Oude Zeug.

Foto’s: Inter Visual Studio / Lindsay Zoetelief

Reageer op dit onderwerp