Wat eten wij vandaag: Saucijzen met koolsalade

Saucijzen met koolsalade

Wat eten wij vandaag: Saucijzen met koolsalade Wat eten wij vandaag: Saucijzen met koolsalade
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingredients

 • 8 varkenssaucijzen, naar keuze
 • 2 teentjes knoflook, geperst
 • 1 takje rozemarijn, naaldjes
 • 1 eetl. olijfolie
 • 0,5 glas droge witte wijn
 • 0,25 Chinese kool, voor de salade
 • 2 groene appels, gewassen, voor de salade
 • 1 takje rozemarijn, naaldjes, voor de salade
 • 2 eetl. rozijnen, voor de salade
 • 2 eetl. kwark, voor de salade
 • 0,5 citroen, sap, voor de salade
 • 2 eetl. olijfolie, voor de salade

Instructies

Voorbereiding

Steek de barbecue aan. Leg de saucijzen in een schaal. Klop de knoflook, rozemarijn, olie en wijn door elkaar en giet dit over de saucijzen. Schep even door en laat minimaal 30 minuten afgedekt staan, tot de barbecue op temperatuur is. Heeft u geen barbecue dan kunt u ook een grillpan of de grillstand van de oven gebruiken

Bereiding

 1. Bekleed het rooster voor de helft met aluminiumfolie. Dep de saucijzen goed droog met keukenpapier en giet de marinade in een (steel)pannetje. Leg de saucijzen naast elkaar op het rooster op de barbecue en bak in circa 10 minuten aan alle kanten bruin.
 2. Leg ze dan op het aluminiumfolie en sluit het deksel van de barbecue. Laat nog circa 10 minuten garen. Kook intussen de marinade minimaal 3 minuten door tot een jus.
 3. Snijd intussen de kool voor de salade in flinterdunne reepjes en leg in een grote schaal. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in dunne schijfjes. Schep dit door de kool. Hak de rozemarijn grof en schep met de rozijnen door de koolsalade.
 4. Klop de kwark los met het citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Schep deze dressing door de salade. Bedruppel de saucijzen met de jus en serveer met de salade. Lekker met een gepofte aardappel met zure room.

Foto: DEEN Supermarkten

 

Reageer op dit onderwerp