Aankomende nacht wederom kans op lokaal veel neerslag, mogelijk met onweer

HOLLANDS KROON – Na het noodweer van vrijdagavond, waarbij in No0rd-Holland Noord lokaal tot ruim 100 mm aan regen is gevallen, waar honderden bomen zijn gesneuveld door de rukwinden en waar de brandweer door de vele meldingen het ontzettend druk had, neemt in de loop van de avond en vannacht de kans op lokaal wederom veel neerslag toe.

Lokaal kan er tot 30 mm aan neerslag gaan vallen, alleen omdat het buien zijn is het niet te zeggen waar het meeste neerslag gaat vallen. Bij de buien kan ook onweer voorkomen en zijn rukwinden tot 65km/u niet uitgesloten.

Deze buien is een voorbode van een week van flink wat koeler weer, de temperaturen van 25 tot 30 graden zijn we kwijt, aankomende week wordt het niet veel warmer dan 18 á 19 graden overdag en rond de 16 graden in de nachten.  Ook is er elke dag wel een (kleine) kans op een enkele bui.

Reageer op dit onderwerp