Stoppen met roken

HOLLANDS KROON – Stoppen met roken is lastig. U bent prikkelbaar, paniekerig en grijpt binnen de kortste keren weer naar een sigaret. Veel rokers is dat wel eens overkomen. 

Nicotine is een van de meest verslavende stoffen in de wereld. Het is een stof die binnen twee dagen weer uit uw lichaam is. Hoe kan dit soms een jarenlange verslaving blijven? Gewoonte, angst of stress speelt bij een rookverslaving vaak een cruciale rol. Veel mensen denken dat nicotine de grote boosdoener is, maar de verslaving ligt vaak dieper. Hoe komt u er dan vanaf? In dit artikel bespreken we verschillende opties om te stoppen met roken en welke volgens ons nu het beste is. 

Stoppen met roken: wat doet de app?

Er bestaan veel verschillende soorten apps om te stoppen met roken. Veel stoppen met roken-apps laten u zien hoe ‘schoon’ uw lichaam van binnen aan het worden is en hoeveel geld u al heeft bespaard met het stoppen met roken. Het is natuurlijk goed om te zien hoeveel progressie u maakt, maar helpt het ook echt om door te blijven gaan? 

Onze ervaring is dat veel mensen zo’n app wel fijn vinden, maar het toch niet genoeg stimuleert om nooit meer te roken.

Stop met roken: speciale medicatie

Met speciale medicatie bedoelen we eigenlijk nicotinepleisters, -pillen of andere stop-medicatie. Voorbeelden van dit soort medicatie zijn: bupropion (Zyban), nortriptyline (Nortrilen) en varenicline (Champix). Deze medicaties verminderen de klachten na het stoppen met roken en de behoefte naar een sigaret. 

Echter denken we dat het stoppen met roken pas echt begint, wanneer u geen nicotine meer in uw lichaam hebt. U wilt niet meer afhankelijk zijn van die ene verslavende stof in uw lichaam; u wilt hem juist uit uw lichaam hebben. 

Om deze reden zijn we niet bepaald fan van medicatie. U wilt uiteindelijk naar een situatie toe dat u zonder medicatie of nicotine kan stoppen met roken. 

Stoppen met roken: de cursus

Een stoppen met roken-cursus volgen. Helpt dit echt? En wat krijgt u in deze cursus dan te horen?

Na één cursus stop met roken van 4 uur nooit meer zin om te roken? U kunt het zich niet voorstellen en toch is het zo. Bijna 7 van de 10 mensen stoppen definitief met roken na het volgen van onze cursus.

Er wordt niet gesproken over de redenen waarom u zou moeten stoppen met roken. Die kent u al. In deze cursus gebruiken we de kennis van de tabaksindustrie om te stoppen met roken. Door kennis gaat u totaal anders naar roken kijken. 

Wilt u stoppen met roken? Volg dan onze cursus stoppen met roken.

Reageer op dit onderwerp