Hollands Kroon tekent intentieverklaring verkeersveiligheid, ‘op naar nul slachtoffers in het verkeer’

HOLLANDS KROON – Wethouder Theo Meskers heeft namens Hollands Kroon de ‘intentieverklaring verkeersveiligheid’ getekend. Dit is een samenwerking van bijna alle Noord-Hollandse gemeenten en de provincie Noord-Holland. Hiermee spreekt Hollands Kroon zich uit om de verkeersveiligheid in de regio te verbeteren.

Het doel is nul verkeersslachtoffers

Het verbeteren van de verkeersveiligheid heeft hoge prioriteit in Noord-Holland. “Ons doel in Noord-Holland is nul verkeersslachtoffers in 2050”, zegt Jeroen Olthof, gedeputeerde Mobiliteit en Bereikbaarheid. “Niet elk verkeersongeval is te voorkomen, maar elk slachtoffer is er wel één te veel.” Met deze intentieverklaring spreken de overheden af binnen de regio samen op te trekken om het aantal verkeersslachtoffers te verminderen.

Meer gebruik van data

De samenwerkende partijen gaan meer data over de infrastructuur, ongevallen en verkeersgedrag gebruiken. Zo kunnen zij doelgerichter maatregelen nemen. Dit zijn niet alleen verkeersmaatregelen, maar ook onderwijs over verkeer, voorlichting, slimme techniek en gerichtere verkeershandhaving.

Samenwerking met organisaties

De partijen werken veel samen met de politie en het openbaar ministerie. Maar ook met organisaties als de ANWB, de Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland.

Op de foto: Wethouder Theo Meskers tekent intentieverklaring verkeersveiligheid

Reageer op dit onderwerp