Komst hondentuin Nieuwe Niedorp valt niet bij elke hondeneigenaar in goede aard

NIEUWE NIEDORP – Een droom voor elke hondeneigenaar in Nieuwe Niedorp, de ‘Hondentuin’ waar honden naar hartenlust kunnen spelen en ravotten, precies waar de hondentuin voor bedoeld is. Maar desondanks zijn er toch onverwacht legio hondenbaasjes die niet echt blij zijn met de komst van de hondentuin naar Nieuwe Niedorp.

Lees ook: Eerste hondenspeeltuin Hollands Kroon gepland in Nieuwe Niedorp

Veel hondeneigenaren zijn bang dat er tussen de honden onderling vechtpartijen gaan komen, zeker omdat er ook honden worden losgelaten die eigenlijk een muilkorf moeten dragen omdat deze al eens eerder agressief gedrag hebben getoond, of zoals een baasje van een hond tegen de redactie zegt: “Mijn hond is al eens gebeten door een agressieve hond die een muilkorf moet dragen, en deze wordt straks dus ook gewoon losgelaten.

Onze verslaggever die meerdere voor- en tegenstanders van de komst van de hondentuin sprak wijzen vooral op het feit dat zodra de honden zijn losgelaten de baasjes met elkaar gaan staan te ‘kleppen’ en niet meer op de honden letten of af en toe even kijken waar hun viervoeter is en aan het doen is, terwijl zij eigenlijk hun hond niet uit het oog moeten en mogen verliezen..

Één van de hondeneigenaren die onze verslaggever sprak laat zelfs weten dat zijn honden niet in het park meer worden uitgelaten, ‘ik zoek wel een andere plek op, maar de hondentuin gaat het niet worden voor mijn honden.

Op de foto’s de plaats waar de hondentuin moet komen in Nieuwe Niedorp

Reageer op dit onderwerp