Nieuwe vlindertuin in Nieuwe Niedorp door wethouder Theo Groot geopend

NIEUWE NIEDORP – Een grote wens van Hielko Mels uit Nieuwe Niedorp is in vervulling gegaan, het realiseren van een vlinder- en nectartuin in Nieuwe Niedorp. Langs de Trambaan in Nieuwe Niedorp lag een braak liggend stuk grond van de gemeente Hollands Kroon die de ideale plek bleek te zijn on deze te realiseren.

Hielko Mels kon aan de slag gaan met het ontwerpen van de vlinder- en nectartuin en samen met Team kernbeheer en de inzet van vrijwilligers is de tuin gerealiseerd. In de vlindertuin zijn heesters, struiken, bomen en vaste planten geplant en voor de insecten is er een groot bijenhotel neergezet.

Wandelend over het rolstoelvriendelijke schelpenpad kom je veel groen tegen. Er zijn in totaal maar liefst 2700 bomen, struiken, heesters en vaste planten geplaatst. Een paar van de geplante soorten zijn: 

  • Bomen: Honingboom, Amerikaanse krentenboom, Lijsterbes, Esdoorn, Els.
  • Heesters en Struiken: Pluimhortensia, Sneeuwbal, Vlinderstruik, Olijfwilg, Liguster.
  • Vaste Planten: Dropplant, Lavendel, Herfstaster, Kogeldistel, Kattenkruid, Salie.

De grootste vlindertuin in de Noordkop (200m²) is een feit. Dit doordat een inwoner een idee had en hielp bij het uitdenken en uitvoeren van het plan aan de rand van park ‘De Meet’. De nectartuin wordt voor een deel ook onderhouden door vrijwilligers. Hebt u ook een goed idee voor de openbare ruimte? Meld dan uw idee aan bij team Kernbeheer via het formulier op www.teamkernbeheer.nl.

Op de foto: Vrijwilligers aan het werk om de vlinder- en nectartuin te realiseren

Reageer op dit onderwerp