Omring is extra waakzaam vanwege toename aantal coronabesmettingen

HOORN – In Nederland nemen de aantal nieuwe besmettingen in verpleeg- en verzorgingshuizen weer toe nu de Delta ook voet aan de grond in Nederland heeft gekregen. Voor nu neemt Omring nog geen extra maatregelen.

Maureen Wijnschenk zegt in een reactie tegen de redactie: “Op dit moment zien wij onder de cliënten gelukkig nog geen toename van besmettingen. We horen ook geen grote zorgen onder cliënten. Hiervan zijn velen ook volledig gevaccineerd en voelen zich daardoor goed beschermd. We zijn wel extra waakzaam en houden nauwlettend in de gaten of we de maatregelen voorzichtig moeten aanscherpen. Hierbij blijven we de landelijke adviezen volgen. Uiteraard doen we er alles aan doen om de veiligheid van onze bewoners, cliënten, medewerkers, familie en andere belanghebbenden te blijven waarborgen.

Afgelopen zondag werden er landelijk 10.247 nieuwe besmettingsgevallen gemeld door het RIVM waarvan 66.9% de Delta variant bleken te zijn.

Reageer op dit onderwerp