Hollands Kroon Actueel
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Op reis door het zonnestelsel bij Volkssterrenwacht Orion

15 februari @ 19:00 - 22:00

BOVENKARSPEL – Kom bij Volkssterrenwacht Orion op vrijdagavond 15 februari a.s. genieten van de sterrenhemel en ga mee op reis door het zonnestelsel. Orion is voor publiek, zowel jeugd als volwassenen, open op vrijdag van 19 – 22 uur .Bezoekers kunnen in de koepelruimte door de giga grote telescopen naar het heelal gluren; bij helder weer is de maan met zijn kraters te zien. 

Door de telescopen kan met eigen camera of mobiele telefoon door bezoekers een foto van de maan gemaakt worden: hoe leuk is dat?

Ook de planeet Mars is te bewonderen.

Op het dakterras van Orion staan ook een aantal telescopen opgesteld, waar publiek ’s avonds bij helder weer doorheen kan kijken naar de maan, sterrenhopen zoals de Plejaden, sterrennevels (waaronder de Orionnevel) en er wordt uitleg gegeven over sterrenbeelden. Bij helder weer is zelfs prachtig de melkweg te zien. In het planetarium zijn er live planetariumshow met de sterrenhemel in de winter, Daarna gaan we op weg naar de planeten.

In de expositieruimte is er van alles te zien en te beleven over sterrenkunde, ruimtevaart en geologie (waaronder een mooie collectie meteorieten, mineralen, fossielen en dino-onderdelen). Ook leuke doe-dingen zijn er te doen zoals natuurkundige proefjes onder begeleiding van medewerkers van Orion en er wordt uitleg gegeven over de breking van licht, statische elektriciteit en magnetisme, er kan gekeken worden door microscopen en een interactief reisje worden gemaakt door het heelal via het grote touchscreen.
Vrijwilligers van Orion zijn aanwezig om uitleg en informatie te geven.

De toegang voor de sterrenwacht is gratis en er hoeft niet van te voren te worden aangemeld. Voor info: info@volkssterrenwachtorion.nl of 06-48850445 en op www.volkssterrenwachtorion.nl

Lokatie van Volkssterrenwacht Orion is het Streekbos Paviljoen ( 1e verdieping) aan de Veilingweg 21B in Bovenkarspel. ( aan de rand van het recreatie/natuurgebied.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandkroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Gegevens

Datum:
15 februari
Tijd:
19:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Organisator

Volkssterrenwacht Orion
E-mail:
info@volkssterrenwachtorion.nl
Website:
http://www.volkssterrenwachtorion.nl

Locatie

volkssterrenwacht Orion
Veilingweg 21b
Bovenkarspel,
+ Google Maps